Mina bästa tips är att alltid baka botten, inte bara trycka ihop den och ställa i kylen. Denna pepparkakscheesecake gjorde jag redan förra året men då man bara kan blogga om pepparkakor en ganska begränsad tid på året valde jag att spara den till året efter, dvs nu
Fredag och helg igen. Men nu är det bara vanliga helger tills det är dags för påsk i slutet av april. I dag gick jag en kort promenad på förmiddagen sedan har jag varit inne bakat
Då måste man ha ett gott bröd men mina surdegar hemma hade stått för länge. När det är så kallt som det tydligen fortfarande är hemma i Sverige är det underbart med en värmande soppa
Kära maken är alltid skeptisk till soppor. Han vill ha mer fast föda och protein. Idag kände jag för en värmande tomatsoppa och efter lite surfande så kombinerade jag/vi ihop detta recept
Ostfyllda tomaterRecept2 medelstora tomater (gärna heirloom)113 g förkokta eller konserverade vita bönor1 liten rödlök, tärnad i små bitar84 g morötter, tärnade i små bitar84 g selleri, tärnad i små bitar28 g hackad vitlök1/2 tesked färsk hackad oregano2 teskedar olivolja1 kopp (115 g) skorpmjöl2 matskedar parmesanost4 färska basilikablad, tunt skurnaInstruktioner