Italienska recept

Italienska recept

Farro all’arrabiata

Farro all’arrabiata

Koka upp rikligt med vatten och salta. Koka grynen i 8–10 minuter och låt dem rinna av i ett durkslag. Fräs under tiden vitlök och chili i olivoljan 3–4 minuter utan att de tar färg
Pappa Pomodoro alla Fiorentina

Pappa Pomodoro alla Fiorentina

Fräs purjolök, vitlök, örter och chili i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt bröd och fräs ytterligare i någon minut
Soppa med kål och pancetta

Soppa med kål och pancetta

Fräs lök, vitlök och pancetta i olivolja. Skär ner kål och lägg i. Häll på vatten, lägg i buljongtärning och låt koka 20 minuter under lock
Pasta med vit och grön sparris

Pasta med vit och grön sparris

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner. Skär sparrisarna i tunna strimlor på längden med hjälp av en vass potatisskalare
Nötstek med rosmarin, vitlök och bönragu

Nötstek med rosmarin, vitlök och bönragu

Sätt ugnen på 120 grader. Krydda steken med salt och peppar. Bryn i olivolja med vitlök och kryddor. Lägg i en ugnsfast form och stek klart i ugnen 1 1½ timme
Pasta med pesto

Pasta med pesto

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner. Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna. Vänd ner samtliga ingredienser i den nykokta pastan
Gnocchi con burro e salvia

Gnocchi con burro e salvia

Koka potatisen och pressa i potatispress. Tillsätt ägg och salt till potatisen. Börja knåda och ha i mjöl efter hand, knåda tills degen är
Piccata Milanese

Piccata Milanese

Vispa ihop ägg och parmesanosten. Torka schnitzlarna med lite. papper. Krydda med lite salt och peppar. Vänd dem i vetemjöl och klappa av överflödigt mjöl
La pizza alla Mama Theresa

La pizza alla Mama Theresa

Smula jästen i en bunke. Lös upp den i vattnet och tillsätt olivolja och salt. Blanda in vetemjöl till en smidig deg
Stekt fläskkotlett Pizzaiola med Sedani

Stekt fläskkotlett Pizzaiola med Sedani

Krydda kotletterna med salt och peppar. Bryn i olivolja i stekpanna på båda sidor. Ta upp kotletterna. Häll i rött vin och låt koka ihop till hälften
Spaghetti con le cozze

Spaghetti con le cozze

Borsta de färska musslorna väl under rinnande kallt vatten. Fräs lök, vitlök och persiljekvistar i olivolja i en stor kastrull utan att de tar färg
Lasagne

Lasagne

Stek nötfärs på hög värme i olivolja i en gryta tills färsen är genomstekt. Tillsätt sedan lök, vitlök, morot och selleri
Risotto med blomkål och pancetta

Risotto med blomkål och pancetta

Koka risotton enligt anvisningarna i Risotto, grundrecept. Vänd ner mozzarellan och bladpersiljan (efter parmesanosten, steg 6 i grundreceptet)
Olive Ascolane

Olive Ascolane

Börja med att kärna ur oliverna. Stek sedan färsen i olja i en stekpanna. Salta och peppra. Låt färsen svalna något
Auberginegratäng med tomat, vitlök och parmesan

Auberginegratäng med tomat, vitlök och parmesan

Lägg den skivade auberginen på en plåt eller ett fat och strö över lite salt. Låt stå minst 3 minuter. Torka av vätskan som bildats och stek skivorna i olivolja tills de fått fin färg
Fyllda nötrullader i tomatsås

Fyllda nötrullader i tomatsås

Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Salta, peppra och strö över parmensanost, vitlök och persilja. Rulla ihop tätt och fäst med en tandpetare
Kokt kalvkött med salsa verde

Kokt kalvkött med salsa verde

Sätt en köttermometer i kalvstekens mitt. Koka upp vatten, salt, buljongtärning i en stor kastrull. Lägg i köttet, skumma väl