Fräs kasslerskivorna i en stekpanna i smöret. Blanda övriga ingredienser i en bunke och vispa ihop. Varva äggostblandning och kasslerskivor i en ugnsfast form och grädda på 175 grader längst ned i ugnen i ca 30 minuter
Inte för att jag drabbats av hybris eller så men idag (läs 16 januari) reagerade jag på en matbloggspost som, bortsett från de fantastiskt urtjusiga stilleben påminner fasligt mycket om både mina kålrotsfrittes (vilka jag gjorde rödbetsmos till istället för tomatketchup) och idén om att dippa stänger av rotsaker andra än den mer välkända potatisen Har hon månde tro snott idén av mig
Äntligen fick vi lite sol igen. Det har blåst rejält idag men det har i alla fall inte regnat något som det ju har gjort i några dagar nu, rejält också
Igår utlovade jag två kulinariska höjdare. Den ena kommer utan omsvep här – en härligt krämig gratäng som gör vilken köttbit som helst rättvisa, men som också funkar alldeles ypperligt för den som hellre äter vegetariskt