Varma mustiga eller kryddiga grytor och kok

Varma mustiga eller kryddiga grytor och kok

  • 1 Recept
Curry och indisk, coq au vin, bourgogne, nordafrikansk, höst svamp och vilt
Saffranscurry med butternutpumpa

Saffranscurry med butternutpumpa

4 2 schalottenlökar 1 tomat 400 g skalad urkärnad butternutpumpa 3 msk neutral olja 2 msk riven färsk ingefära 1 dl hackad persilja 1 dl hackad koriander 1/2 tsk malen spiskummin 1/2 påse saffran (à 1/2 g) 2 1/2 dl kokosmjölk 1 1/2 dl vatten 1 msk kokossocker 1 1/2 tsk salt (gärna himalayasalt) 1 förp, kokta svarta bönor (à 380 g) ca 1/2 msk färskpressad limejuice 1/2 dl frysta eller färska granatäppelkärnor 1/2 dl rostade pumpakärnor Till servering ris limeklyftor färsk koriander Lägg till i inköpslistan