Från författaren av den eminenta boken Persiana (som nu lanseras på svenska), kommer detta härliga recept på ugnsrostad butternut squash med persisk pesto (med dill, så känns samtidigt lite svenskt), feta och granatäpplekärnor
För övrigt älskar jag butternutpumpa i alla dess former, och äter den både med och utan skal. Den här rätten passar bra både som sidorätt så väl som huvudrätt, och om du vill går det även utmärkt att blanda tillsammans med gröna linser, svarta bönor eller matvete
Butternutpumpa är något jag har växt upp med i Sydafrika. Det enklaste sättet att göra är att dele den i mitten, gröpa ur kärnor och lägga med insidan nedåt i en ugnsform
Skölj pumpan, dela längs med och skrapa ut fröna. Sväng bitarna i lite olja i en ugnsfast form och krydda med spiskummin och rökt paprika och lite salt
ca 500 g butternutpumpa. Koka upp dom i vatten med buljongtärning i ca 8-10 minuter. Gör iordning blandningen med grädde, cremé fraiche,100 g av osten,vitlök och kryddorna. ca 500 g butternutpumpa
Tillsätt butternutpumpan(skalad och i ca 4x4 cm bitar) och låt koka i ca. Servera med ris och bröd 400 ml kokosmjölk. 1 kg butternutpumpa(eller sötpotatis eller squash beroende på vad finns att köpa)
Pumpa är inte något som jag vanligtvis äter, eftersom jag tidigare inte riktigt kunnat med smaken, men efter att ha ätit denna mycket goda pumpagratäng så kommer det nog att dyka upp fler rätter med pumpa här i framtiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.