Butternutpumpan är söt och mjuk och gör sig perfekt med pastasåsen. Detta gör du tills din ugnsform är full eller tills din pasta är slut, sen river du på rejält med parmesan och ställer in alltihop i ugnen i runt 40 minuter, tills pastan är mjuk helt enkelt
IngredienserTill pastan- Färska lasagneplattor- 2 äggulor- ½-1 citron - rivet skal och saften- Olivolja - ganska mycket- 150 gr Riven parmesanost- Basilika - nästan en kruka- Salt och nymald svartpepparTill Salladen- Ruccola och några andra salladsblad som du gillar- Bacon (Vill man ha det vegetariskt är det gott med Halloumi i stället)- Körsbärstomater- 1 vitlöksklyfta- Olivolja- Balsamvinäger- Halv citronHur gör man. 1) Koka upp vatten och salta2) Knaperstek bacon i hela skivor på låg värme tillsammans med en hel vitlöksklyfta och olivolja3) I ett stort fat eller en skål så kan du blanda pastasåsen. 7) Lägg upp sallad, tomater och bacon på ett fat8) Häll i pastan i kokande vatten och koka enligt anvisningarna på paketet minus 1 minut9) Lyft sedan över pastan till det stora fatet/skålen
Sätt ugnen på 180°. Lägg den hela auberginen i en stor kastrull med kokande saltat vatten. Ställ ett durkslag eller något liknande ovanpå så att auberginen hålls under vattenytan
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Bred över pastan. Låt koka i 5 minuter och varva sedan pasta och köttfärs i en ugnsfast form. Recept från Linn Larssons Kokbok för kära 300 g pasta (gärna skruvar)