Hemodlat

Hemodlat

  • 7 Recept
Grillad Zucchini med parmesan – gott grilltillbehör

Grillad Zucchini med parmesan – gott grilltillbehör

Till kraterlaxen häromkvällen hade vi bland annat grillad zucchini som tillbehör. Igår körde jag med zucchini igen men den här gången skar jag den i runda skivor istället för i två delar på längden
Inlagd grillad zucchini

Inlagd grillad zucchini

Gör så här. Skölj, ansa och skiva zucchinin i tunna skivor (ca 2 mm tjocka). Lägg zucchinin i en bunke och tillsätt salt, fond, olja och vinäger
Inlagd chili med en hint av vitlök

Inlagd chili med en hint av vitlök

Handskar på, något jag missade vid skörden, skiva, skiva, skiva. Sen gäller det att hålla andan innan spisfläkten hinner suga ut den första pusten av chili
Inlagd chili

Inlagd chili

Då var det dags för inläggning igen, och denna gången föll valet på chili. Annars brukar det väl bli lite mer säsongsbaserat så som gurka eller rödbetor, men eftersom chili inte har någon speciell säsong här i Sverige så kan man lägga in det lite när man vill
Inlagda chilifrukter (Fefferoni)

Inlagda chilifrukter (Fefferoni)

Tvättade chilifrukterna och picka dom med en stoppnål eller liknande. Lägg dom i kokande vatten i en gryta och låt koka i 2 minuter
Inlagd chili

Inlagd chili

Chili är gott till väldigt mycket, och i inlagd form blir det än mer användbart. Dock är det så att det är ofta riktigt, riktigt dyrt att köpa färsk chili, priser upp mot 500 kr/kg är inte alls ovanliga för dessa läckerheter