Pajdeg. Tryck ut degen i en pajform. Mosa bananerna och lägg i pajskalet. 1Pajdeg 175 g smör 1 dl socker 3 dl mjöl 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 3 bananer Maräng 3 äggvitor 1 dl sockerSmält smöret i en kastrull blanda i dom torra ingredienserna
Den här goda pajen åt vi igår till efterrätt. Det är klart den godaste citruspaj jag någonsin ätit, precis lagom krämig och varken för söt eller för sur
Allting kan göras i förväg och antingen frysas in och sen bakas av och sättas ihop på Serveringsdagen eller så kan man förbereda hela pajen dagen innan och förvara den i kylskåp
Nyp ihop alla ingredienserna till pajdegen. Häll kolafyllningen på pajskalet. Låt pajen svalna. Pajskal. Pajskal3 dl vetemjöl 100 g smör, rumsvarmt 1/2 dl florsocker 1 äggula. Tryck ut pajdegen med fingrarna i en pajformen, 22–23 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 20–25 minuter. Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 5–10 min (den längre gräddningstiden gör kola segare). Ställ in pajen i kylen när den kallnat i 1–2 tim före servering
Svärmor Signe bjöd på en sötsyrlig citronpaj till Valborgs. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 15 min. Häll smeten i pajskalet och grädda pajen mitt i ugnen i ytterligare ca 30 min. Låt pajen stå i kylen och stelna i minst 1 tim innan servering