Hemmagjord pizza är verkligen supergott, en riktig fredags- eller lördagsfavorit. Det här receptet är från viktväktarna men skiljer sig inte mycket från hur jag brukar göra i annat fall
Frityrsmeten har jag inte själv hittat på utan fått från inspiration från nätet. Det är väldigt sällan vi gör friterad kyckling men när barnen får höra att det blir så hoppar de av glädje, hihi
OBS. bilden kommer från. Detta recpetet är på amerikanska bananpannkakor men går självklart att göra som vanliga med, då struntar du helt enkelt bara i att ha något bakpulver i din och kan kanske dessutom tillsätta ett ägg extra
Pannacottan. lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Dela vaniljstången på längden. Häll grädde, socker och vaniljstångshalvorna i en kastrull och låt sjuda under omrörning i ca 5 min
Stek upp strimlad kyckling i lite olja, salta och peppra. Lägg i grönsakerna och stek upp. Blanda i grädden som du blandat i sweet chili + kryddor och sedan i med nötterna
Jag älskar att baka men det blir ju inte så mycket kakbak när man äter LCHF. Till jul får vi många gäster och jag kommer att baka en massa kakor, mest vanliga kakor men jag vill även testa några LCHF-kakor
Här kommer cheesecaken vi åt till efterrrätt på nyårsafton. 12 st digestivekex. 75gr smör. 3 msk socker . Mixa ihop de här tre ingredienserna och tryck ut i en form med löstagbar kant
Smält margarinet, blanda med mjölken, värm till 37°. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, ägg, Kesella, socker, salt, kardemumma och mjölet utrört med hjorthornssaltet
Idag har jag bakat fastlagsbullar, eller semlor, och använde då Roy Fares recept. Aldrig tidigare har jag lyckats få bullarna så fluffiga och fina som de blev nu
Jag fyllde mina med chokladkräm (alltså vaniljkräm som blandats med smält choklad) och glaserade med en chokladkristyr bestående av vatten, citron, äggvita, florsocker och kakao
Kladdkakansdag var ju i onsdags, men farsdagstårta blev en kladdtårta här hemma istället. Till all fäder på er dag och alla andra dar att vara närvarande i nuet
Oxfilé provencale är ett klassiskt sätt att helsteka oxfilé. Man försteker potatisskivor och bryner hel oxfilé, sedan får det gå in i ugnen tillsammans