Inspo

Inspo

  • 34 Recept
Kikärtssallad med rostad paprika

Kikärtssallad med rostad paprika

Råa eller grillade. Så vill jag äta mina paprikor. Och varje gång jag grillar några blir jag lika fascinerad över hur vansinnigt gott det blir
Ugnsomelette med en touch of Greece

Ugnsomelette med en touch of Greece

Det var till en födelsedagsbrunch som jag för första gången gjorde den här ugnsomeletten. Den gick snabbt att laga och medan ugnen gjorde merparten av arbetet kunde jag fortsätta mina övriga förberedelser
Scheherazades sagolika sesambollar

Scheherazades sagolika sesambollar

I Haga ligger ett av mina favoritfik – En deli. Inne i deras charmiga café/butik kan du plocka ihop en tallrik eller pitarulle fylld med färggranna, vegetariska fyllningar till en billig peng
Bönröra med grillad paprika

Bönröra med grillad paprika

Som jag tidigare har nämnt så gillar jag paprikor på två sätt. Antingen grillade eller råa. That's it. Under min uppväxt i Kalifornien odlade min pappa mängder av paprikor och ugnsbakade paprikor fyllda köttfärs var en staple hemma hos oss
Spänstig bryt- & adukibönsallad med crunch

Spänstig bryt- & adukibönsallad med crunch

Min fina vän Elisabeth har övergett köttets värld och övergått till vegetarisk kost. Hon har alltid varit en fena i köket och den senaste tiden har hon med stor entusiasm och nyfikenhet utforskat världen av tofu, bönor och grönsaker
Snabblunch med grönkål & tofu

Snabblunch med grönkål & tofu

Vissa dagar har jag i princip ingen tid över varken till att laga eller äta mat. Men för att inte förvandlas till en knäckehäxa så m-å-s-t-e jag äta
Libanesisk linssoppa med harissa

Libanesisk linssoppa med harissa

Som en kontrast till all julmat bjuder jag er på en uppfriskande libanesisk soppa. Harissa är en nordafrikansk krydda som görs av chilipeppar, spiskummin, koriander, salt, vitlök och eventuellt andra kryddor
Het chilitofu med lime

Het chilitofu med lime

Jag är inte vegan. Jag är inte ens vegetarian. Istället är jag en göteborgsvegetarian som äter fisk flera gånger i veckan
Spiffig stir-fry med spenat och tofu

Spiffig stir-fry med spenat och tofu

Nu är jag gravid i v. 24 och börjar verkligen känna mig gravid. För det mesta mår jag bara fint och magen växer så det knakar
Ugnsrostade medelhavsgrönsaker och halloumi

Ugnsrostade medelhavsgrönsaker och halloumi

Recept på Ugnsrostade medelhavsgrönsaker och halloumi. Grönsakerna efter en första sväng i ugnen. På helgerna försöker vi ofta äta lite lättare och fräschare till lunch för att istället lägga krutet på en lyxigare kvällsmiddag
Vegetarisk bouillabaisse

Vegetarisk bouillabaisse

Värm ugnen till 225° och klä en plåt med bakplåtspapper. Koka upp buljongtärning (eller pulver) + vatten i en liten kastrull, ta bort den från värmen, tillsätt saffran och låt dra medan du förbereder soppan
Omelett med äpple och keso

Omelett med äpple och keso

Här kommer en lite annorlunda variant av omelett. Den var himla god och något vi absolut gör igen. Receptet hittade jag i boken Green kitchen stories
Spiralized Sweet Potato Egg Nests

Spiralized Sweet Potato Egg Nests

Easter is behind the corner, and even if I (and my family. ) eat a tremendous amount of eggs all year round, this is the season to start thinking of new interesting ways to cook them
Halloumi- och grönsaksburgare

Halloumi- och grönsaksburgare

1. Riv zucchini, morot och halloumi på ett rivjärn. Lägg rivet i en skål, tillsätt hackad mynta och rör om så att allt blandas
Säsongens sista grönkål?

Säsongens sista grönkål?

Nu börjar det bli svårt att få tag på färsk grönkål igen. Varför grönkålssäsongen enbart sträcker sig över julen i Sverige är för mig obegripligt
Gluten free wrap with mango and edamame beans

Gluten free wrap with mango and edamame beans

Denna glutenfri wrap med mango och edamame bönor är perfekt för både lunch och middag. Krispig rödkål och majrova sallad toppad med söta, mogna mango bitar och edamame bönor som proteinkälla
Hirs- och broccolisallad med italiensk caesardressing

Hirs- och broccolisallad med italiensk caesardressing

Yoga- och matlagnings-weekend i Falsterbo. Det är vad jag ska göra till helgen. Tjohoo. Matlagningskursen hålls av den talangfulla Luise från Green Kitchen Stories, vilket ska bli otroligt kul
Anti-inflammatorisk hummus

Anti-inflammatorisk hummus

Egentligen hade jag tänkt skriva ett inlägg om matlagningskursen ”Nyttiga sötsaker”. Men tidbrist gör att jag idag istället bjuder er på hummusen som jag lagade till mina duktiga deltagare
Moussaka med sötpotatis & aubergine

Moussaka med sötpotatis & aubergine

1. Värm ugnen till 200 grader. Skiva aubergine och sötpotatis riktigt tunt. 2. Lägg aubergineskivorna på ett grillgaller på en plåt och pensla dem på ovansidan med ett mycket tunt lager olja