Det var till en födelsedagsbrunch som jag för första gången gjorde den här ugnsomeletten. Den gick snabbt att laga och medan ugnen gjorde merparten av arbetet kunde jag fortsätta mina övriga förberedelser
I Haga ligger ett av mina favoritfik – En deli. Inne i deras charmiga café/butik kan du plocka ihop en tallrik eller pitarulle fylld med färggranna, vegetariska fyllningar till en billig peng
Som jag tidigare har nämnt så gillar jag paprikor på två sätt. Antingen grillade eller råa. That's it. Under min uppväxt i Kalifornien odlade min pappa mängder av paprikor och ugnsbakade paprikor fyllda köttfärs var en staple hemma hos oss
Min fina vän Elisabeth har övergett köttets värld och övergått till vegetarisk kost. Hon har alltid varit en fena i köket och den senaste tiden har hon med stor entusiasm och nyfikenhet utforskat världen av tofu, bönor och grönsaker
Som en kontrast till all julmat bjuder jag er på en uppfriskande libanesisk soppa. Harissa är en nordafrikansk krydda som görs av chilipeppar, spiskummin, koriander, salt, vitlök och eventuellt andra kryddor
Recept på Ugnsrostade medelhavsgrönsaker och halloumi. Grönsakerna efter en första sväng i ugnen. På helgerna försöker vi ofta äta lite lättare och fräschare till lunch för att istället lägga krutet på en lyxigare kvällsmiddag
Värm ugnen till 225° och klä en plåt med bakplåtspapper. Koka upp buljongtärning (eller pulver) + vatten i en liten kastrull, ta bort den från värmen, tillsätt saffran och låt dra medan du förbereder soppan
Easter is behind the corner, and even if I (and my family. ) eat a tremendous amount of eggs all year round, this is the season to start thinking of new interesting ways to cook them
Denna glutenfri wrap med mango och edamame bönor är perfekt för både lunch och middag. Krispig rödkål och majrova sallad toppad med söta, mogna mango bitar och edamame bönor som proteinkälla
Yoga- och matlagnings-weekend i Falsterbo. Det är vad jag ska göra till helgen. Tjohoo. Matlagningskursen hålls av den talangfulla Luise från Green Kitchen Stories, vilket ska bli otroligt kul
Egentligen hade jag tänkt skriva ett inlägg om matlagningskursen ”Nyttiga sötsaker”. Men tidbrist gör att jag idag istället bjuder er på hummusen som jag lagade till mina duktiga deltagare
Sent i natt kom jag hem från en helt fantstisk semestervecka på Sardinien. Så om ni undrar varför jag inte svarat på mail eller kommentarer beror det på att jag tagit en rejäl blogg- dator och instagrampaus, förutom att jag haft några förberedda och tidsinställda inlägg
1. Värm ugnen till 200 grader. Skiva aubergine och sötpotatis riktigt tunt. 2. Lägg aubergineskivorna på ett grillgaller på en plåt och pensla dem på ovansidan med ett mycket tunt lager olja