Skala och klyfta löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Halvera eller skär svamparna i klyftor. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs grönsakerna blanka och mjuka några minuter, utan att de får för mycket färg
En kollega tipsade om de här fantastiska kexen. De är helt förföriska och vi kan inte sluta äta dem. De passar bra som ostkex eller snacks, de är salta och krispiga
Sockerberoendet är farligt högt så här efter jul. Dags att försöka byta ut sötsakerna mot något lite nyttigare, vilket är lättare sagt än gjort… Dessa frökex, från Caroline med bloggen ”Älska att baka”, har blivit en favorit under hösten
Idag gjorde vi lite havrekex, vi gjorde dem sockerfria så att även lillasyster får smaka och glutenfria så att kusinen kan smaka när hon kommer på besök om en vecka
Köpte hem kokosmjöl för första gången idag när vi var och veckohandlade. Så idag på eftermiddagen blev jag sugen på att testa det i någon slags bakning
Jag är helt tokig i chokladbollar av alla dess slag och därmed även inräknat havrebollar. Jag gjorde bara sex stycken havrbollar senast (så dubbla gärna receptet), varav Artur paxade två
Sätt ugnen på 225°. Grovhacka nötterna. Blanda alla ingredienser i en bunke. Häll blandningen på ett bakplåtspapper och forma det till en rund kaka ca 25 cm i diameter
För några dagar sedan lagade jag min egna nyponsoppa och till dessa valde jag även att göra lite goda och hälsosamma mandelskorpor, som även dem blev väldigt lyckade
Småkakor skall man baka om man vill vara med i Månadens sötsak, inne hos Söta saker. Idag har jag visserligen börjat jobba, men på semestern blev det lite bakat då och då, det är ju så roligt
Jag gjorde mitt första (och säkert enda) julgodis igår. Det blev en nyttigare variant av Bounty eftersom jag inte kunde gå loss på grädde och mjölkchoklad hoppade jag även vitt socker