Mörkt bröd med fikon Stjälp upp bröden och låt dem svalna inlindade i handdukar i minst 4 timmar. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågmjöl, salt, solrosfrön och linfrön i en skål Hemmets Journal
Grova hamburgerbrödBröden går att frysa. 1 msk brödsirap. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt lite av vattnet och rör ut jästen i vattnet Hemmets Journal
Focaccia II Rör ut jästen i vatten som värmts till 37°. Tillsätt olivolja, salt och vetemjöl. Knåda degen och låt den jäsa ca 30 minuter under bakduk Hemmets Journal
Stekpannebröd Låt bröden kallna på varandra insvepta i bakdukar. Brödet går bra att frysa. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader Hemmets Journal
Havrerutor i långpanna Skär rutor med en degskrapa och nagga degen med en brödnagg eller gaffel. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter tills brödet fått fin färg Hemmets Journal