Jul

Jul

  • 11 Recept
Grönkålspaj med getost och fikon

Grönkålspaj med getost och fikon

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fyllning 1 st gul lök 125 gram grönkål 1 msk rapsolja 1 krm salt 2 krm svartpeppar 200 gram getost 100 gram torkade fikon 50 gram valnötter 4 st ägg 3 dl mellanmjölk 3 krm salt 300 gram pajskal 4 st färska fikon , till topping Köp receptet
Paj med getost och grönt

Paj med getost och grönt

pajdeg2,5 dl vetemjöl 1 krm salt 125 g smör, kylskåpskallt, i tärningar 2 msk vatten, iskallt. Fyllning150 g getost, smulad 2 dl crème fraîche, lätt 2 ägg 1 zucchini, skivad och fräst i olivolja 1 röd paprika, i bitar 1 ask körsbärstomater 1 tsk flingsalt
Biff Wellington

Biff Wellington

En god kassiker på trettondagsafton. Receptet är för 2 personer. 2X180g oxfilé. 2st remsor egengjord eller köpt smördeg ½cm bredare än oxfilén
Klassisk gubbröra

Klassisk gubbröra

Ingredienser Portioner. 4 2 kalla hårdkokta ägg 4 medelstora kalla kokta potatisar 100 g ansjovisfiléer 2 msk finskuren gräslök 2 msk finskuren dill 1 dl crème fraiche 2 msk majonnäs 2 msk kaviar salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Grönkålschips

Grönkålschips

Vi fortsätter att äta och njuta av grönkål. Nu var det dags att göra grönkålschips. Så gott att äta som snacks till ett glas bubbel eller att strö över en sallad för lite crunch
Ugnsbakad kål med chorizo

Ugnsbakad kål med chorizo

Sätt ugnen på 225 grader. Skär spetskålen i fyra klyftor. Behåll rotstocken så att kålen håller ihop. Lägg klyftorna i en ugnsform och fördela smöret i mindre bitar över kålen