För att göra även brorsan nöjd gjorde jag en tomat- och löksallad till också. Både att göra och äta. Färsbiffarna skulle egentligen ha krönts av ett hemmagjort citron- och vitlökssmör som skulle ha smält lite läckert och gett dem ännu mer smak
- Läs hela inlägget här 8 portioner. Enkelt och ljuvligt. Lax och västerbottensost i fin kombo. 8 portioner 8 portionsbitar lax 200 gram riven västerbottenost 5 dl grädde 1 dl chilisås salt och peppar Lägg laxen i en form
1 ägg (att binda fast smeten med). Rör ut lite mjöl i stekflottet o Tillsätt 1 dl vatten. Rör i i msk kalv eller oxfond o 1 tsk svartvinbärggele (suuupergott att ha i ) o en skvätt soya. 1 ägg (att binda fast smeten med)
Skär svampen (använde kantarell, trattkantarell, rödgul trumpetsvamp och karljohan) i mindre bitar, stek i kokosolja tills vattnet kokat in, salta, peppra och rör ner resten av ingredienser till såsen
Strö över resterande ströbröd, så att filébitarna blir panerade på båda sidor. Skala och halvera den gula löken och låt halvorna fräsa långsamt i oljan tillsammans med vitlöksklyftan utan att de tar färg
Börja med att skära kycklingen samt alla grönsaker i mindre bitar. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime. 1 - 2 msk röd curry pasta