Att ha sirap på julgröten är en vana som har hängt med ända sedan min barndom. Idag, dan före dopparedan, har vi som tradition att äta risgrynsgröt till kvällsmat
I förra veckan lagade jag den här oförskämt enkla kycklingrätten till middag. Tanken var att vi skulle äta lite bulgur till, men inte ens det orkade jag ta mig för
6 port. 500 g gula ärter. 15-18 dl vatten + vatten till blötläggning. 1 gul lök. 2 tsk timjan (alt. mejram). 400 gr rimmat bogfläsk eller rimmat magert sidfläsk i tärningar
Då är vardagen igång igen efter en veckas sportlov för barnen. Jag förberedde dagens middag genom att ta upp en påse kycklingfilé från frysen igår och förvarade i kylskåp fram till middagsdags i dag
För ett tag sedan gick det gamla våffeljärnet sönder och det var dags för ett nytt. Jag hade nästan sett fram emot att den skulle ge upp, för det var med enkelt lagg och jag ville ha järn med två laggar