Dessa måste du testa. Dom är sköra, doftande, sunda och snygga. ) Häromdagen hjälpte dom mig att piffa lyxfrukost, då blev dom nämligen pyntade med egen skagenröra på räkor, rödlök, rom, creme fraiche och avokado
Genom att blanda i bönor och havregryn blir bullarna/biffarna lite mjukare och väldigt saftiga. En möjlighet att smyga in baljväxter i maten utan att det märks för dem som inte gillar det
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Skär filéerna i lite mindre bitar, krydda dem med chicken&steak och stek till fin färg. Vispa ihop Cantadou, crème fraiche, grädde och buljongtärningar och pepparmix, låt det koka ihop sig
. Det var längesedan jag lagade den här soppa, trist för den är ju så god. Den ingick i min veckomatsedel när jag pluggade men på den tiden innehöll den varken vitt vin eller grädde som den här lite lyxigare varianten
Sätt ugnen på 200°C. Skala och hacka lök och vitlök. Sätt grytan på en kall platta. Häll i Milda och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget
För den som inte vill vara utan köttbullar på julbordet men ändå äta vegetariskt kommer här ett recept på en vegetarisk variant som ser ut precis som köttiga bullar (om utseendet är viktigt)