Ägg, Chilipeppar Färsk, Gratänger, Gul lök, Keso, Paprika, Saffran, Salt, Svartpeppar Obs. En del gratänger kräver en del förarbete och en del gratänger svänger man ihop ganska lätt, dagens lunch som inspirerats efter ett recept i Matmagasinet 12/2014 tillhör den senare kategorin. Häll blandningen i en ugnsform och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter, tills äggstanningen stelnat och gratängen fått fin färg
Av det gjorde vi en supergod gratäng. Tjoho. Efter jobbet idag drar vi husvagnen till Lycksele. Där är det stugsista på campingen och marknad i centrum
Alltid svårt att fota en gratäng snyggt, däremot smakade det förträffligt gott. Hejsan ljuvliga fredag och alla ni däruteKomponerade ihop ett recept på fläskytterfilé förra helgen
Det får bli en Grekisk gratäng med pasta, snabbt men väldigt gott. Idag har jag varit och lämnat blod, har varit blodgivare i många år… idag var det 50 gånger som jag har lämnat blod
Skala och skär potatisen i kuber ca 3x3 cm. I en gryta häller man i olivolja, när den är varm, så steker man den hackade löken, tills den börjar mjukna och tillsätt vitlöken, forsätt att steka dem ett par minuter, de får inte ta färg
Den här goda kasslergratängen är både billig att göra och väldigt god, en perfekt vardagsrätt som blir färdig i ugnen medan du dukar bordet och plockar lite
Rotsaksgratäng med kamutvete. Gratängsås. Smörj en ugnsform, lägg i vetet i botten, kokta grönsaker därpå, häll över gratängsåsen och strö över den rivna osten