En riktigt god pastasallad att lägga på minnet inför sommarens picknickar, bufféer och grillkvällar. Matklubbens läsare har gett det här receptet fem plus
Jag gjorde fattiga riddare nu ikväll och jag hade glömt hur enkelt och gott det faktiskt är. Senast jag åt det var jag nog 7-8 år gammal och Stephanie hade aldrig ätit det någon gång i hela sitt liv innan idag och då var jag ju bara tvungen att göra fattiga riddare
Börja med att värma mjölken eller vattnet fingervarmt (ca 37 grader). Smula sedan i jästen och blanda ut den, tillsätt sedan övriga ingrediener till degen utom äggen
Jag gjorde köttgryta igår som vi åt ikväll. Shit and my good vad gott det blev. Här kommer receptet. 1,5 kg nötkött, högrev, eller ytterlår, eller fransyska ( jag använde märgripa)2 msk smör&rapsolja 2 st morot/morötter 2 st gul lök(ar) 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 6 dl rött vin, ca 5 dl köttbuljong, ca, (av tärning eller konc fond) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan, torkad, eller några kvistar färsk 1 st lagerblad 3 st vitlöksklyfta(or), ca 20 st steklök, ca 400 gram champinjoner, (helst små) 2 paket bacon Tillagning8 - 10 portioner1