Lägg ¾ av kålen i botten av lergrytan. Blanda samman vätskan med ströbröd, låt svälla ca 10 min. Lägg sedan i köttfärs och ägg och blanda ihop, krydda med salt och peppar
Lägg lergrytan i kallt vatten ca ½ timma. Lägg potatis, lök, vitlök, morötter och paprika i lergrytan. Lägg på locket på lergrytan och ställ in den i kall ugn
Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Ställ in lergrytan med steken i en kall ung, vrid upp till 175 C och låt stå i ca 2 timmar
Lagade sjömansbiff i lergryta i helgen. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten. Lite förberedelser krävs ju, medan sedan sköter sig middagen själv i grytan och man kan göra vad man vill under tiden
Så nu ni ska ni ge er ut att leta upp den där lergrytan som ni har någonstans i era gömmor för den är minsann på väg tillbaka Här kommer ett brödrecept där man använder just lergrytan