Backesgrumbere – vinodlargryta med potatis, kött & Riesling Backesgrumbere är den traditionella söndagsgrytan för vinbönderna i Rheinhessen i sydvästra Tyskland Vin mat & Alsace
Cake salé med fetaost, tomat och svarta oliver Ugn 175 grader. Vispa ägg, olja och vätska (vin eller mjölk) i en bunke. Blanda mjöl och bakpulver i en skål Matklubben.nu
Ratatouille à la Saint-Maurice-de-Cazevieille Skär ungefär 500 g vardera av aubergine, zucchini, tomater och grön paprika i centimeterstora bitar. Skär även en gul lök samt 2 selleristjälkar grovt samt hacka ner stjälkarna av ett knippe persilja Öhmans Mat & Vin
Blomkål, potatis & korv – gratäng från Alsace Alsace ligger granne med Tyskland. Ibland märks det också i maten, som i den här gratängen. Den är välsmakande och god, men ganska rustik Vin mat & Alsace
Fransk rödkålsoppa Koka upp buljongen. Skär kålen i små tärningar och droppa över vinäger. så att den håller färgen. Skär även potatisarna i tärningar och lägg ner Matklubben.nu
Tarte aux oignons – lökpaj från Alsace Krämig fyllning med lök, ägg och crème fraiche möter frasigt pajskal. Det är hemligheten bakom Tarte aux oignons Vin mat & Alsace
Tarte a l’oignon – Lök- och baconpaj från Alsace Lök är gott. Synd bara att så få upptäckt det. I Tarte a l’oignon samsas mild, lite söt lök med knaprig och salt bacon till en fyllig och krämig paj Vin mat & Alsace
Fransk päronkaka I natt var det ett riktigt oväder ute med regn, blixtar och åska, vilket fick mig att känna att hösten är på ingång om inte allt för lång tid Chokladsockerkaka