När vi bjöd på laxfilé, så gjorde jag en kall räksås till. Såsen passar till all slags fisk. Blanda ihop alla ingredienser och låt gärna såsen stå till sig lite innan servering
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1/2 dl Basilikablad (hårt packade) 1/2 dl Bladpersilja (hårt packad) 1 st Vitlöksklyfta 1/2 dl Olivolja 1 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar 2 dl Matlagningsyoghurt
Sätt i stavmixern och kör runt, som i ett trollslag har man en fin vit krämigsås. 4-5 dl raps olja, rumstempererad2 ägg, rumstempererade1 msk vitvinsvinäger1 tsk dijon senap1 vitlöksklyftaSätt i stavmixern och kör runt, som i ett trollslag har man en fin vit krämigsås
Detta för att man ska krångla med vattenbad, ständigt vispande och äkta sig för att såsen skär sig. Detta recept baseras på samma grund som jag använder till min Hollandaisesås