Kaker

Kaker

Björnbärskaka

Björnbärskaka

Låt smöret smälta och svalna. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst och rör ner smör och citronsaft
Hallonkaka

Hallonkaka

 . Vad hände. Det sa bara poff, sen var sommaren borta. Det blåser, regnar och åskar och jag har redan börjat ta på mig strumpor
Rabarberkaka med nöttäcke

Rabarberkaka med nöttäcke

En springform, ca 23 cm i diameter, ugn 175 grader ca 1 timme. 100 g smör. 3 dl socker. 3 dl vetemjöl. 2 dl gräddfil
Saftig rabarberkaka

Saftig rabarberkaka

Saftig rabarberkaka. Nu när rabarbern inte längre är sådär späd och krispig som den är precis i början av sommaren tycker jag att det är gott att göra en rabarberkaka av stjälkarna
Bruna bananer goes banankaka!

Bruna bananer goes banankaka!

Förutom den här banankakan har jag inte gjort många knop idag. Den förbaskade foglossningen gör sig verkligen påmind idag och jag vaggar sakta mellan rummen här hemma
Kanelbullar i långpanna

Kanelbullar i långpanna

Ingredienser Portioner. ca 20 bitar 175 g rumsvarmt smör 50 g färsk jäst 5 dl rumsvarm mjölk (3%) 2 dl strösocker 1/2 tsk salt 1 tsk mortlad kardemumma 14 dl vetemjöl + extra till utbakning 1 ägg pärlsocker Fyllning 150 g smör 2 tsk malen kanel 1 dl strösocker Lägg till i inköpslistan

Mon, 25 Oct 2010 14:28:00 +0000

Citronsufflé från grunden Först gjorde jag en ljuvligt gul lemoncurd, steg två ja, det blev en citron sufflé
Citronsufflé

Citronsufflé

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och sockra fyra små ugnsformar. Vispa äggvitorna tillsammans med sockret till ett hårt skum
Havrekakor

Havrekakor

Sätt ugnen på 200 grader. Rör matfett och socker poröst. Hacka nötterna och blanda ner dem i smeten. Rör bikarbonat och gräddfil och blanda ner i smeten
Syltkakor

Syltkakor

Mördeg. 200 g smör eller margarin (riktigt smör är alltid godast till kakdeg). 1 tsk vaniljsocker. 1 dl strösocker
Klassiska syltkakor med hallonsylt

Klassiska syltkakor med hallonsylt

Klassiska syltkakor med hallonsylt. En del kakor räknas ju som riktiga klassiker och den här hallonsyltkakan tycker jag aboslut räknas till en av de kakorna
Syltkakor

Syltkakor

​Kakor är roligt att baka. Fyll med godaste sylten och kanta med knaprigt pärlsocker. Underbart gott…. 90 g strösocker (1 dl)
Kladdig bärkaka

Kladdig bärkaka

Om ni inte har provat att baka den här kladdiga bärkakan, så tycker jag verkligen att ni ska göra det
Bärkaka med trädgårdens bär

Bärkaka med trädgårdens bär

De första hallonen och svarta vinbären har kommit i trädgården. Jordgubbar och smultron är nästan uppätna
Enkel Bärkaka!

Enkel Bärkaka!

Skördetid för mycket nu. =D Idag har vi satt krusbärsvin på jäsning, första gången, ska bli spännande att se hur det lyckas

Citronsufflé

1. Pressa citrusfrukterna. Koka juicen med ¾ dl socker till simmig sirapsliknande konsistens. 2. Häll över i en skål och låt kallna