) bakades det en riktigt saftig och god rabarberkaka i långpanna hemma i mitt kök. Hemligheten bakom den här kakans saftighet ligger i att jag har proppat smeten full med mandelmassa
Nu är rabarberna som finast. Då måste man använda dom i en kaka, eller hur. Chokladplattorna köper jag i Danmark (smörgåspålägg), men det går bra att hyvla choklad över kakan också
Gör så här. Ställ ugnen på 175 grader. Smörj & bröa formen cirka 24 cm. Tvätta och ansa rabarberstjälkarna, skär dem i små bitar, blanda dem sedan med potatismjölet
Fortfarand är det gott om rabarber i trädgårdslandet och hos Tant Gul fick jag ett tips på en smarrig rabarberkompott med jordgubbar och en chokladmousse och hos Lina hittade jag ett frästande recept på saftigrabarberkaka, så i helgen har det både kokats och bakats med rabarber
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.