Just nu forsar regnet ner från himlen och visst kan det vara mysigt men jag vill verkligen ha värme. Jag är inte den som klagar när värmen väl kommer så jag fåååår säga att jag vill ha varmare och bättre väder
Bakade lite nytt gott picknickbröd idag, ljusa solrosrutor på vetesurdeg. Perfekta att fylla med rostbiff, salami, brieost, skinka, grönsaker och annat gott
Koka upp juice och vatten och rör i kornmjölet och margarin. Låt svalna. Blanda i resten. Är Du osäker på hur mycket vetemjöl som Du ska ta så börja med 3 dl och öka på med 0,5 dl i taget tills degen är lagom go att knåda
Skala morötterna och riv dem. Blanda alla "våta" ingredienser i en stor bunke. Tillsätt de övriga ingredienserna i tur och ordning och arbeta till en ganska kladdig deg
Smäl matfette. Häll på mjörken. Värm till fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, sirap, ägget, hjortronsaltet och mjölsorterna
Blanda mjölk och honung eller sirap. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta till en slät, lite kladdig deg och fördela den i en smord och bröad form (2-liters)
Blanda vatten/mjölk med havregrynen och låt svälla minst 1 timme. Värm därefter degspadet till ca 37 grader och tillsätt en liten mängd degvätska över smulad jäst
Under semestern bakades det mycket bröd. Efter lite experimenterande och inspiration av diverse böcker skapade min fru denna väldigt enkla och otroligt goda fralla