Förrätter

Förrätter

  • 41 Recept
Fetaostfyllda filodegsrullar

Fetaostfyllda filodegsrullar

Sätt ugnen på 220 grader. Ta ett ark med filodeg och pensla smör över det, lägg sedan på ytterligare ett ark filodeg
Filodegsrullar med fetaost och örter

Filodegsrullar med fetaost och örter

350 g yufkadeg (eller 500 g filodeg) 300 g fetaost 150 g ost, riven 1,5 msk torkad mynta 1 dl persilja, finhackad 1 tsk paprikapulver (eller chilipulver) 1 msk majsstärkelse 1 msk vatten rapsolja, till stekning
Panerad fetaost med tzatziki

Panerad fetaost med tzatziki

Skär osten i bitar. Vänd osten först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Stek osten i en stekpanna med olja tills den fått fin färg
Bresaolarullader

Bresaolarullader

Under den gångna veckan bevistade jag ”International street market” när den bevistade min närmsta stad
Fräsch toast skagen

Fräsch toast skagen

ca 1 dl olivolja. 1 knippe örter (dill, gräslök, basilika). salt. cayennepeppar. 1-2 minibaguetter. ca 350 g havskräftor, handskadade och MSC-märkta
Förrätt med rom&räkor

Förrätt med rom&räkor

(4 pers)Lyxräkor. 1 burk cremefraiche. 1 knippe hackad färsk dill. 1 burk röd rom. 2 hackade salladslökar. 1 citron