Vaniljvispen som vi fick över frös vi in i en form så har vi glass till nästa äppelkaka. Till 8 personer. Räkna med ca 1,5 timme till innetemperaturen är 70-75 grader. Höstkram Ann Till 8 personer
Ställ kallt till servering. Häll crème fraiche och mango chutney i en skål. Dela chilifrukten i halvor på längden, ta bort kärnorna och hacka fruktköttet fint
Chili con carne betyder Chili med kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
Koka risgrynen i mjölken till en tjock gröt, låt svalna. KåldolmarFörmodligen kom kåldolmarna till Sverige genom de turkar med familjer som befann sig i Sverige i början av 1700-talet för att få tillbaka pengar som de hade lånat ut till Karl XII. 1 1/2 dl mjölk till riset. 3 dl mjölk till färsen. 3 msk färs i varje, rulla ihop till små dolmar. Låt steka i ugn på 180° tills dolmarna börjar få färg. Tillsätt skysåsen till dolmarna och låt dem puttra i ugnen i ytterligare 20 minuter. 1 1/2 dl mjölk till riset. 3 dl mjölk till färsen. 3 msk färs i varje, rulla ihop till små dolmar. Låt steka i ugn på 180° tills dolmarna börjar få färg
Häll av vattnet, och ställ tillbaka kastrullen på plattan. Det gäller också den klassiska slottssteken, den där steken som serverades på söndagar någon gång strax innan jag och andra medelålders blev födda
Porchettan blev till en fantastisk söndagsmiddag som min fantastiska make tillagade. Porchetta är en italiensk kötträtt på fläskkarré eller fläsksida som man skär till en större och tunnare bit, fyller med vitlök, fänkål och rosmarin och sedan rullar ihop till en rulle
Carnegie Portern har som sagt gamla anor och när vi letade lite på webben så upptäckte vi att det faktiskt till och med är det äldsta, ännu använda, varumärke vi har här i Sverige
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Som ett gott tillbehörtill dem kommer här en av mina Favoriter i Repris. Det märks att det är många som uppskattar bär till smaksättning i en kall sås, får väldigt många sökträffar på just den här hjortronsåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.