Soppor

Soppor

  • 14 Recept
Ella – tomatsoppa

Ella – tomatsoppa

Ingredienser Portioner. 10 5 burkar krossade tomater (à 400 g) 1 gul lök 2 morötter 1/2 rotselleri (1/2 motsvarar ca 300 g) 4 vitlöksklyftor 1 1/2 dl konc grönsaksfond 2 msk socker 2 msk hackad basilika 2 msk finskuren gräslök 1 msk paprikapulver 1 msk torkad timjan 2 l vatten 1 dl olivolja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Mexikansk tomatsoppa

Mexikansk tomatsoppa

Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs löken mjuk i smör och tillsätt kryddorna. Rör ner tomatkrosset och tillsätt buljongen
Al Green: sparrissoppa med bacon

Al Green: sparrissoppa med bacon

Skala sparrisarna, skär dem i centimeterlånga bitar och låt dem småkoka i 5 dl grönsaksbuljong i 5 minuter
Kycklingsoppa med mjukost

Kycklingsoppa med mjukost

Ingredienser Portioner. 4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Lättlagad kräftsoppa

Lättlagad kräftsoppa

Ingredienser Portioner. 4 4 morötter 1 msk smör 2 msk vetemjöl 1 l vatten 1 hönsbuljongtärning 400 g kräftost (mjukost) 2 dl crème fraiche salt peppar Till servering 1 burk kräftstjärtar ev dill bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Tycker att Per Morberg gör så mycket gott, så gick in på köket. se och kollade igenom alla hans recept
Fransk fisksoppa

Fransk fisksoppa

Ingredienser Portioner. 4 400 g fryst torsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g fast potatis 1 fänkål 2 msk olja 3 msk tomatpuré 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 1 dl lätt crème fraiche salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Fiskarhustruns fisksoppa

Fiskarhustruns fisksoppa

Ingredienser Portioner. 4 300 g blandad fiskfilé (t ex lax, spätta, torsk) 10 små gula lökar 2 msk smör eller margarin 1 burk hela skalade tomater (à 400 g) 5 dl fiskbuljong (tärning + vatten) ev 1/2 dl vitt vin 1 tsk söndersmulad timjan 250 g räkor eller skalade (250 g motsvarar 100 g skalade) 1 dl vispgrädde finhackad dill Lägg till i inköpslistan