Ingredienser800 g fisk, gärna olika sorter tex torsk, lax ev. 150 g skalade räkor 1 gul lök 1 stor färsk fänkål1 vitlöksklyfta 1/2 liter grönsaksbuljong 2 dl vitt vin (alternativt citronvatten) 2-3 dl grädde 1 dl crème fraiche 1 pkt saffran eller fisk masala svartpeppar Örtkryddor så som timjan, basilika Gör så här. Lägg i fisken, koka upp och sjud 5 minuter- låt inte fisken koka sönder. 800 g fisk
Skär fisken i bitar. Servera fisken med sallad och vitlöksbröd. Stek fisken i smör eller margarin, 23 minuter på varje sida. 600 g fiskfilé av kummel (alt gös
Lägg till fiskbuljong, finhackad vitlök och några skivor citron (med skal) och lite dill. Smaka av med salt Lägg sedan ner färsk eller tinad fisk och koka försiktigt, bara ett par minuter
Lägg fiskfiléerna i en ugnssäker form. Täck formen med aluminiumfolie och koka fisken i ugnen tills den är vit och fast, ca 20 minuter. 300 g fiskfiléer (valfri sort)
Det var ett tag sedan det var fisk här på bloggen men nu så, nu kommer det. Fisken är inbäddad i mild chilisås som de flesta, till och med de allra minsta, gillar
Tonfiskröra är något jag gör ofta. Tonfiskröra1 pers1 burk tonfisk(i vatten)2 msk olivolja2-3 msk majonäs100g creme cheese1/2 hackad rödlök1 kokt äggnågra droppar citronsaft(kan uteslutas)lite fryst persilja(kan uteslutas)salt och pepparJag använder alltid tonfisk i vatten och har själv på olivolja ist för att köpa den som ligger i dålig olja. 1 burk tonfisk(i vatten)
Dagens lunch blev fisksoppa med torsk, paprika och kokosmjölk. Fisksoppa1paket torsk2 scharlotten lökar1 röd paprika1 vitlöksklyfta1 fiskbuljontärning500ml extra krämig kokosmjölksaften från en halv citronca 2msk currysalt pepparTina fisken och skär i bitar. Häll i kokosmjölken, buljongtärningen, citronsaft, smaka av med curry, salt och peppar, låt småkoka i ca 5min, lägg i fiskbitarna och låt sjuda i 2-3min. 1 fiskbuljontärning
Tillsätt krossade tomater, fiskfond, persilja och koriander. Skär fisken i 3-4 cm stora bitar, marinera i minst en kvart i limejuice och salt. Sänk värmen, lägg i fisken och sjud i 7-8 minuter. 600 g fiskfilé (jag brukar använda pangasius och lite lax). 2 msk koncentrerad fiskfond
Har det alltid hemma som nödmat, till tunnbrödrullar eller som här fisk i sås. Ställ sedan in i ugnen på 175 grader ca 15 -20 minuter lite beroende på hur stor fiskbit som används
Lägg hälften av basilikacrèmen i en skål att servera till grytan Saffransdoftande fiskgryta. Skär fisken i 2-3 cm stora bitar. Låt stå med lock ca 8 minuter, tills fisken är klar. 300 g skinn- och benfri vit fiskfilé (t ex torsk