Fisk

Fisk

  • 23 Recept
Fisksoppa med fänkål

Fisksoppa med fänkål

Ingredienser800 g fisk, gärna olika sorter tex torsk, lax ev. 150 g skalade räkor 1 gul lök 1 stor färsk fänkål1 vitlöksklyfta 1/2 liter grönsaksbuljong 2 dl vitt vin (alternativt citronvatten) 2-3 dl grädde 1 dl crème fraiche  1 pkt saffran eller fisk masala  svartpeppar Örtkryddor så som timjan, basilika Gör så här. Lägg i fisken, koka upp och sjud 5 minuter- låt inte fisken koka sönder. 800 g fisk
Stekt fisk, fjällöring och grönsaker

Stekt fisk, fjällöring och grönsaker

Börja med att filéa fisken och gör så att alla fenor och huvudenoch ben läggs i en kastrull tillsammans med putset från filéerna
Fisk och skaldjurssoppa

Fisk och skaldjurssoppa

Tina fisktärningarna. Lägg räkskalen i en gryta tillsammans med lök, vitlök, tomatpuré, fiskbuljongtärning, vitt vin, vatten och grädde
Tonfiskgryta Asia style

Tonfiskgryta Asia style

Låt koka upp och nu är det dags att lägga i den avrunna tonfisken och värma till. 1 burk tonfisk i vatten. 1 burk tonfisk i vatten
Fisk florentine

Fisk florentine

Fiskgratäng florentine brukar betyda spenat i botten av gratängformen, plattfisk ovanpå – och vinsås överst
Ceasarfisk med sallad och vitlöksbröd

Ceasarfisk med sallad och vitlöksbröd

Skär fisken i bitar. Servera fisken med sallad och vitlöksbröd. Stek fisken i smör eller margarin, 2–3 minuter på varje sida. 600 g fiskfilé av kummel (alt gös
Fiskburgare av lax och torsk

Fiskburgare av lax och torsk

Färsk fisk blir bäst i dessa goda  ”Wallenbergare”. Man kan också välja att bara ha en slags fisk  i receptet ovan
Fisksoppa med fänkål & saffransaioli

Fisksoppa med fänkål & saffransaioli

Lägg till fiskbuljong, finhackad vitlök och några skivor citron (med skal) och lite dill. Smaka av med salt Lägg sedan ner färsk eller tinad fisk och koka försiktigt, bara ett par minuter
Viktväktarnas örtfisk

Viktväktarnas örtfisk

Lägg fiskfiléerna i en ugnssäker form. Täck formen med aluminiumfolie och koka fisken i ugnen tills den är vit och fast, ca 20 minuter. 300 g fiskfiléer (valfri sort)
Kalasgod fisksoppa

Kalasgod fisksoppa

Lägg i fisken delad i mindre bitar. Sjud försiktigt tills fisken är genomkokt. 2 fiskbuljongtärningar. 400 g vit fisk i block
Tonfiskröra

Tonfiskröra

Tonfiskröra är något jag gör ofta. Tonfiskröra1 pers1 burk tonfisk(i vatten)2 msk olivolja2-3 msk majonäs100g creme cheese1/2 hackad rödlök1 kokt äggnågra droppar citronsaft(kan uteslutas)lite fryst persilja(kan uteslutas)salt och pepparJag använder alltid tonfisk i vatten och har själv på olivolja ist för att köpa den som ligger i dålig olja. 1 burk tonfisk(i vatten)
LCHF Fisksoppa

LCHF Fisksoppa

Dagens lunch blev fisksoppa med torsk, paprika och kokosmjölk. Fisksoppa1paket torsk2 scharlotten lökar1 röd paprika1 vitlöksklyfta1 fiskbuljontärning500ml extra krämig kokosmjölksaften från en halv citronca 2msk currysalt pepparTina fisken och skär i bitar. Häll i kokosmjölken, buljongtärningen, citronsaft, smaka av med curry, salt och peppar, låt småkoka i ca 5min, lägg i fiskbitarna och låt sjuda i 2-3min. 1 fiskbuljontärning
Brasiliansk Fisksoppa - Ensopado de Peixe

Brasiliansk Fisksoppa - Ensopado de Peixe

Tillsätt krossade tomater, fiskfond, persilja och koriander. Skär fisken i 3-4 cm stora bitar, marinera i minst en kvart i limejuice och salt. Sänk värmen, lägg i fisken och sjud i 7-8 minuter. 600 g fiskfilé (jag brukar använda pangasius och lite lax). 2 msk koncentrerad fiskfond
Mannerströms fisklasagne

Mannerströms fisklasagne

Om man googlar på fisklasagne så får man många olika recept på lasagne innehållande frysta fiskblock, spenat, pulversoppor mm
Fiskgratäng i sagolikt god gräslökssås

Fiskgratäng i sagolikt god gräslökssås

Har det alltid hemma som nödmat, till tunnbrödrullar eller som här fisk i sås. Ställ sedan in i ugnen på 175 grader ca 15 -20 minuter lite beroende på hur stor fiskbit som används
Saffransdoftande fiskgryta med Basilikacrème och bröd

Saffransdoftande fiskgryta med Basilikacrème och bröd

Lägg hälften av basilikacrèmen i en skål att servera till grytan Saffransdoftande fiskgryta. Skär fisken i 2-3 cm stora bitar. Låt stå med lock ca 8 minuter, tills fisken är klar. 300 g skinn- och benfri vit fiskfilé (t ex torsk
Underbar fiskgryta/fisksoppa!

Underbar fiskgryta/fisksoppa!

Gör denna fiskrätt. Tanken var från början att jag skulle göra en fisksoppa men det slutade i att den blev mer grytlik på något vis
Viltlax

Viltlax

Dela laxbiten i 4 delar. Förgrädda laxen tills den nästan blir klar (ca 10 min). Blanda alla övriga ingredienser i en bunke
Viltlax

Viltlax

(Såsen känns ganska salt så jag skulle nog bara ta ½ tsk över fisken, men i receptet står det 1 tsk)2