Småkakor

Småkakor

Toscakakor

Toscakakor

4 dl vetemjöl 200 g smör 1 dl socker 1 ägg. Tosca 100 g mandelspån 50 g pistage (detta hoppade jag över och ersatte med mandelspån) 100 g smör 1 dl strösocker 2 msk vetemjöl 2 msk mjölk 1 nypa salt (Obs
Snabbhavrekakor

Snabbhavrekakor

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 3,5 dl havregryn 1,5 dl socker 150 gram smör , eller margarin Köp receptet
Skrädmjölsdrömmar

Skrädmjölsdrömmar

Blanda ihop alla ingredienser. Rulla ihop degen och skär i skivor. Placera ut på plåt med bakplåtspapper
Mördegskakor med sylt

Mördegskakor med sylt

Rör samma torra ingredienser, och tärna sedan ner smöret. Arbeta snabbt ihop till en deg i en maskin för att undvika värme
Ernsts jitterbugg med blåbär

Ernsts jitterbugg med blåbär

Värm ugnen till 150 grader. Arbeta samman smör och mjöl till en deg i en matberedare. Kavla ut degen tunt, ca 0,5 cm, mellan två bakplåtspapper
Nytt recept: Enkla wienerbröd

Nytt recept: Enkla wienerbröd

Mät upp smör och strösocker i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt (minst 20 minuter)
Leilas hallongrottor

Leilas hallongrottor

1. Vispa smör, strösocker, vaniljpulver och bakpulver med en elvisp i en bunke. 2. Tillsätt det rivna citronskalet och vetemjölet, blanda väl
Leilas nöttoppar

Leilas nöttoppar

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mixa hasselnötterna till ett fint pulver i matberedare. Blanda nötterna med smör, strösocker och ägg
Leilas kolakakor

Leilas kolakakor

  Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten
Pepparkaksbönder

Pepparkaksbönder

Det finns så många goda småkakor men mina favoriter är nog bondkakor. Småkakor 150 g smör rumstempererat