Skär försiktigt stubbar med en tunn vass kniv och lägg i stora bullformar. Värm ugnen till 150 grader. Arbeta samman smör och mjöl till en deg i en matberedare
Blanda sedan i bakpulver, vetemjöl och vaniljsocker och arbeta med handen till en deg. Lägg 2 längder på en plåt med bakplåtspapper under och platta till med handflatan
Gör likadant med resterande längder. Gör en fördjupning i mitten och klicka i sylt. 1 dl hallonsylt. Rör rumsvarmt smör och socker poröst och tillsätt ett ägg i taget
KOLASNITT MED MÖRK CHOKLAD, PEKANNÖTTER OCH HAVSSALT. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna något (särskilt om du väljer att baka ut två längder) med en gaffel eller liknande
Jag har aldrig hört talas om stockolmskakor förut men det verkar vara en typ av mördegskaka medhallonsylt där kanten är rullad i pärlsocker (eller hackad mandel)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.