Hacka räkorna grovt. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna. Vänd filéerna i mjöl. Salta och peppra. Stek filéerna på båda sidor och lägg upp på ett fat
Finns det något godare än färsk fisk. Och då menar jag inte sådan som fiskats för några dagar sedan och, likt nästan all fisk som säljs här på östkusten, fått ta vägen över fiskauktionen i Göteborg
Medelhavskosten har den senaste tiden blivit en hel del uppmärksammad ur hälsosynpunkt, och i boken Mitt medelhavskök kan man läsa om varför den goda medelhavsmaten är så bra för oss
Om man skulle kunna ta en tugga av sin barndom, skulle jag vilja kalla den här tuggan för "Soukolojärvi-in-my heart " för det är lite så här som jag minns mina tidiga år i byn
Vi köpte in ganska mycket abborrfiléer av en fiskbil som kör förbi här med jämna mellanrum. Vi har inte riktiugt fått till smaken (jag hade tom rå fisk vid ett tillfälle - inte alls särskilt gott)