Vegetarisk

Vegetarisk

Smal tomatsoppa med linser och sötpotatis

Smal tomatsoppa med linser och sötpotatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st gul lök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 400 gram sötpotatis(ar) 1 msk olja 0,5 st röd chilifrukt 500 gram krossade tomater 0,5 tsk salt 0,5 dl röda linser 4 dl kokosmjölk light 2 st grönsaksbuljongtärning(ar) , mjölkfri vid behov 3 dl vatten 1 odefinierad basilika Köp receptet Näringsvärde Kcal
Morots- och halloumibiffar

Morots- och halloumibiffar

Biffar250 g morot 1 halloumiost, ca 200 g 2 ägg 0,75 dl ströbröd 1 krm chiliflakes salt svartpeppar, nymalen olivolja
Grundrecept på falafel

Grundrecept på falafel

Blötlägg kikärterna i vatten över natten, eller 9–12 timmar. Tänk på att de sväller nästan tre gånger sin storlek, så ha i mycket vatten
Grönkålspaj med ädelost och valnötter - Sara Bäckmo

Grönkålspaj med ädelost och valnötter - Sara Bäckmo

IngredienserPajdeg. 100 gr smält smör2,5 dl vetemjöllite salt2,5 kryddmått bakpulverFyllning. 300 gr mangoldbladolivolja4 ägg3 dl visp- eller mellangräddesvartpepparsalt140 gr (1 paket) ädelost1,5 dl hackade valnötter
Krämig currygryta med couscous

Krämig currygryta med couscous

1 gul lök 400 g fast potatis 2 klyftor vitlök 1 msk färsk ingefära, riven 2 tomater 1 burk färdigkokta kikärtor (à 400 g) 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) 2 dl vatten 65 g babyspenat rapsolja, till stekning salt peppar
Spenat- och rödbetspaj med fetaost

Spenat- och rödbetspaj med fetaost

Ingredienser Portioner. 4 1 rulle färdig pajdeg (à 250 g) 1 liten rödlök 500 g förkokta rödbetor 1 förp kokta gröna linser (à 280 g) 200 g bladspenat 2 ägg 2 dl mjölk (3%) 1/2 tsk torkad rosmarin 150 g fetaost 1 msk olivolja 1 krm salt 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan
Broccolipaj

Broccolipaj

Sätt ugnen på 225 grader. Kör mjöl, bakpulver, salt och smör i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt mjölken och kör snabbt ihop degen
Brysselkål med parmesan och citron

Brysselkål med parmesan och citron

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Brysselkål 400 gram brysselkål 1 msk smör 0,5 st citron(er) 50 gram parmesanost 3 nypa(or) flingsalt Köp receptet
Rostad blomkålssallad med quinoa och fårost

Rostad blomkålssallad med quinoa och fårost

2 blomkålshuvud, gärna i två färger olivolja 1 msk fänkålsfrö, mortlade flingsalt svartpeppar, från kvarn 2 dl svart quinoa 2 förp kikärtor [ca 800 g] 2 tsk malen spiskummin 2 tsk paprikapulver 0,5 klyfta vitlök 1 kruka persilja 150-300 g fårost (eller getost)