Jul

Jul

Grönkålspaj med getost och valnötter

Grönkålspaj med getost och valnötter

pajdeg3 dl vetemjöl 125 g smör 1 msk vatten, iskallt 1 tsk salt. Fyllning3 ägg 4 dl mjölk 0,5-1 tsk salt 200 g grönkål 1 gul lök 3 klyfta vitlök 2 msk rapsolja 150 g getost 1 dl valnötter

Ljummen kålsallad

1 granatäpple. 1 dl hasselnötter. 1 dl nakenhavre. 200 g brysselkål. 200 g spetskål. 200 g savoykål. 200 g svartkål
Sallad med brysselkål, nötter och mögelost

Sallad med brysselkål, nötter och mögelost

Skär brysselkålen i kvartar. Lägg ner dem i kokande saltat vatten i en minut, ta sedan upp dem och låt kallna snabbt så de inte blir för mjuka utan fortfarande är lite krispiga
Saffransdrömmar

Saffransdrömmar

100 g smör. 3 dl strösocker. 1 msk vaniljsocker. 1 dl majsolja. 0. 5 g saffran. 1 st sockerbit. 4 dl vetemjöl. 1 tsk hjorthornssalt
Saffransrutor

Saffransrutor

150 g smör 4 dl strösocker 3 ägg 0,5 g saffran 1 tsk vatten 4 dl vetemjöl 1 dl mandelspån. Dekoration florsocker