Julig kolamousse med pepparkaka och lingon 8 pepparkakor 4 digestivekex 25 g smör, smält 100 g färskost 0,5 dl karamelliserad mjölk 0,75 tsk vaniljsocker 2 dl vispgrädde 0,5 dl lingon www.koket.se
Grönkålspaj med getost och valnötter pajdeg3 dl vetemjöl 125 g smör 1 msk vatten, iskallt 1 tsk salt. Fyllning3 ägg 4 dl mjölk 0,5-1 tsk salt 200 g grönkål 1 gul lök 3 klyfta vitlök 2 msk rapsolja 150 g getost 1 dl valnötter www.koket.se
Grönkålssallad med pinjenötter ca 350 g grönkål ca 500 g brysselkål olivolja (till stekning) 1 apelsin ca 50 g pinjenötter 1 granatäpple www.koket.se
Ljummen kålsallad 1 granatäpple. 1 dl hasselnötter. 1 dl nakenhavre. 200 g brysselkål. 200 g spetskål. 200 g savoykål. 200 g svartkål www.koket.se
Sallad med brysselkål, nötter och mögelost Skär brysselkålen i kvartar. Lägg ner dem i kokande saltat vatten i en minut, ta sedan upp dem och låt kallna snabbt så de inte blir för mjuka utan fortfarande är lite krispiga www.koket.se
Saffransdrömmar 100 g smör. 3 dl strösocker. 1 msk vaniljsocker. 1 dl majsolja. 0. 5 g saffran. 1 st sockerbit. 4 dl vetemjöl. 1 tsk hjorthornssalt www.hemtrevligt.se
Pasta med salsiccia, sparris och saffran 6 färsk salsicciakorv 0,5 gul lök 1 msk smör 0,5 g saffran 250 g grön sparris 4 dl grädde salt peppar färsk timjan (till dekoration) www.koket.se
Saffransrutor 150 g smör 4 dl strösocker 3 ägg 0,5 g saffran 1 tsk vatten 4 dl vetemjöl 1 dl mandelspån. Dekoration florsocker www.koket.se