Denna saft får inte lika kraftig smak och bör drickas först eftersom den innehåller mindre mängd naturligt pektin och har därför inte lika lång hållbarhet
saftoch rivet skal av en citron. Den här rabarbermarmeladen visade sig smaka mer ingefära och citron än just rabarber, men den gjorde ändå sig väldigt väl till blåmögelost
Själv använde jag min råsaftcentrifug men det går säkert lika bra att riva äpplen på rivjärn och sedan sila genom silduk, det som eftersträvas är en juice utan kärnor eller fruktkött
Sila i duk och tryck ut den sista saften. Riktigt god rabarbersaft. Skölj och skär rabarbern i bitar. Värm saften med sockret, rör om och häll upp i väl rengjorda flaskor
Perfekt att bara ta fram en påse till lemonad, marmelad eller paj. Nu är sommaren här och när det är såå där varmt och skönt ute så att man blir alldeles klibbig så är det så otroligt gott med något svalkande att dricka