Saft och marmelad

Saft och marmelad

  • 6 Recept
Lingondricka

Lingondricka

Denna saft får inte lika kraftig smak och bör drickas först eftersom den innehåller mindre mängd naturligt pektin och har därför inte lika lång hållbarhet
Jag beslagtog rabarbern

Jag beslagtog rabarbern

saftoch rivet skal av en citron. Den här rabarbermarmeladen visade sig smaka mer ingefära och citron än just rabarber, men den gjorde ändå sig väldigt väl till blåmögelost
Äpplen, äpplen, äpplen.......

Äpplen, äpplen, äpplen.......

Själv använde jag min råsaftcentrifug men det går säkert lika bra att riva äpplen på rivjärn och sedan sila genom silduk, det som eftersträvas är en juice utan kärnor eller fruktkött
Rabarbersaft och kräm

Rabarbersaft och kräm

Sila i duk och tryck ut den sista saften. Riktigt god rabarbersaft. Skölj och skär rabarbern i bitar. Värm saften med sockret, rör om och häll upp i väl rengjorda flaskor