Sarma Börja med att koka upp riset. Skär ut mitten på surkålshuvudet, då det blir lättare att dela på bladen senare Matklubben.nu
Sarmale cu varză murată/ Surkålsdolmar (klicka på bilden för en större bild). 1 kg köttfärs. 1 surkål, ca 1 kg (finns på ”Willys”). 100 g ris. 1 – 2 dl vatten Elenas recept
Sarmale de post/ Vegetariska surkålsdolmar (8 port. )1 surkål, ca 1 kg 1 kg champinjoner2 st. gula lökar1 morot1 palsternacka1 bit rotselleri2 st. vitlöksklyftor100 g risca 1,5 l vatten2 glas vitt vin6 msk tomatpastatimjan, dillsalt, peppar- Rensa och hacka champinjonerna Elenas recept
Rullad köttfärs med surkål - Sarma Ingredienser. 1 surkålshuvud. 1 flaska Perstorp ättika. Vatten. 500 g fläskfärs. 1½ dl ris. 1 gul lök. 2 tsk paprikapulver Mat för hälsan