inläggningar mm

inläggningar mm

  • 7 Recept
Höstens fräscha äppelchutney

Höstens fräscha äppelchutney

Tvätta och skär äpplena i mindre bitar. Låt skalet vara kvar. Finhacka löken, vitlöken, riv ingefäran, strimla pepparfrukten med kärnorna kvar
Kryddig äppelchutney

Kryddig äppelchutney

Här hemma äter vi mycket såser baserade på grädde, créme fraiche och yoghurt men ibland tröttnar jag på det där och vill testa nå annat
Äppelchutney från Kashmir

Äppelchutney från Kashmir

Jag kan inte bestämma om det här är chutney eller pickles för det är syrligt, hett och sött allt i ett
Äppelchutney som passar till det mesta

Äppelchutney som passar till det mesta

Ja, egentligen går det ju att grilla året runt bara man har viljan, lusten och orken, för det är ju lite mer meckigt trots allt att grilla en vinterdag, men har ni nu inte ställt undan den så kan jag rekommendera denna goa äppelchutney, som passar fin, fint till grillat

Tomatchutney

1.  Skålla, skala och skär tomaterna i klyftor. Skala och hacka löken. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor
Tomatchutney

Tomatchutney

Kryddningen påminner om ananaschutneyn, men chilin är bytt mot kardemumma och tomatchutneyn innehåller mer socker och har en skarpare syra från vinägern, vilket ger en mer intensiv smak
Färsk tomatchutney

Färsk tomatchutney

sommaren blir jag sugen på kryddstarka men lätta smaker – som den här enkla indiska chutneyn av färska tomater