) Till potatiskakan åt vi grillad kyckling med whisky- och pepparsås. Idag provade jag att göra potatiskakan/ potatisgratängen som jag åt på Sonjas Grek
Till blev det krispiga rösti på sötpotatisoch feta, med lite peppar och sedan stekta i smör. Skillnaden är helt enkelt att råraka är endast potatis, så så fort du lägger till något till potatisen, eller sötpotatisen i det här fallet, så blir det rösti
Tvätta potatisenoch torka den torr. Sätt in i ugnen tills de fått färg och är mjuka rakt igenom. Min jobbarkompis Ulrika tipsade mig i veckan om hur gott det var att rosta färsk potatis, så det var jag självklart tvungen att prova
Salta och peppra det smälta smöret och häll över kål-halvorna. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper. Bryn kål-halvorna ca 4-5min på varje sida så kålen får färg, krossa ett par vitlöksklyftor och stek tillsammans med kålen så den får lite extra smak. Smält resten av smöret och 2 krossade vitlöksklyftor. Strö över den rivna parmesanen och in i ugnen på 200g i 10-15 min så osten får fin färg och kålen känns tillagad helt igenom
Skölj och klyfta löken. Lägg kål och lök i en smord ugnsform. Rör i mjöl och späd med mjölk. Smaksätt såsen med riven vitlök, apelsinskal, timjan och ost