Mytaste kokbok

Mytaste kokbok

  • 6 Recept
pepparkaksbollar

pepparkaksbollar

När längtan efter julkryddorna börjar komma tycker jag absolut att ni ska göra en sats av dessa goda pepparkaksbollar
Päronmarmelad med vanilj och ingefära

Päronmarmelad med vanilj och ingefära

2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka

Inlagda päron med citron

Koka upp vatten och socker. Dela vaniljstången och ta ut fröna. Lägg i frön, vaniljstång, ingefärs- och citronskivor och sjud i cirka 10 minuter

Inlagda päron och födelsedagar gånger 2

Helgen har gått i ett…har lyckats sova bort min krasslighet så känner mig betydligt bättre. Både mamma och min mammas bästa vännina firades i helgen då de båda fyller år med en dags mellanrum