Pasta rätter

Pasta rätter

  • 7 Recept
Köttfärscanneloni

Köttfärscanneloni

Den här cannelonin är väl egentligen som lasagne men med en annan uppbyggnad. Annars så brukar en mer traditionell canneloni vara fylld med annat
Färsfyllda canneloni

Färsfyllda canneloni

Äntligen har jag prövat att göra canneloni, denna maträtt har nämligen legat i "pröva på"-högen hur länge som helst nu men idag var det alltså dags att göra ett försök
Köttfärsfyllda canneloni med ostsås

Köttfärsfyllda canneloni med ostsås

Fyll pastarören med köttfärsen med hjälp av en leten sked och lägg i formen. ca 500 g köttfärssåsnästan en hel förpackning canneloni75 g smör5 msk mjöl3,5 dl mjölk3,5 dl grädde2 dl ost (jag tog Norrglimt, fd Krutrök)Koka pastan i fyra minuter
Pastarullar (Canneloni al Tonno)

Pastarullar (Canneloni al Tonno)

12 lasagneplattor gärna av färsk pasta. Sätt ugnen på 250 grader. Om du använder torkade lasagneplattor måste dessa koka i lättsaltat vatten i en stor kastrull i 5 min
Cannelloni med rostad paprika

Cannelloni med rostad paprika

Lägg några matskedar av fyllningen på varje pastabit och rulla ihop. Häll såsen över pastarullarna och gratinera i ugnen i 20 minuter eller tills såsen fått fin färg och pastan är lagom mjuk
Pastagratäng med skinka

Pastagratäng med skinka

Pastagratäng med skinkaSnabblagade och näringsrika vardagsrätter kan man inte få för många av. Denna rätt innehåller pasta och skinka och går hem hos både stora och små
Gräddig chilipasta

Gräddig chilipasta

Koka pastan. Servera såsen med pastan och rucola. 1. Skär köttet i strimlor. 2. Skala och hacka vitlöken och skala och skiva rödlöken