I nyare upplagor av kokboken saknas receptet. Receptet hittade jag i Vår kokbok från 1993, då presenterades det som något ganska nytt med namnet ”Paté – fransk köttpastej”
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 4 kycklingfiléer 150 g fetaost 2 dl gräddfil 1 gurka Att ha hemma 2 tsk oregano salt peppar 2 tsk olja 1 vitlöksklyfta Lägg till i inköpslistan
Gratinera i ugn i 40 minuter. Lätt och gott att slänga ihop. Pröva att variera kryddningen själv, tillsätt vitlök, byt ut chipotlepastan mot sambal oelek, ja det mesta är möjligt faktiskt
Tillsätt tomatpuré och svartpeppar samt fräs någon minut till. Rör i mjöl och fräs någon minut. Bryn eller grilla det på vardera sida någon minut så att det får färg
Låt sjuda någon minut och dra sedan bort kastrullen från plattan och tillsätt den rivna osten. En mycket snabb och god rätt att ta till när man inte har mycket tid över för kökstjänst – och förhoppningsvis går den också hem hos de små barnen