Det är lördag gott folk, och då kan väl en smarrig efterrätt sitta fint. Fortfarande finns det rabarber kvar i rabatterna har vi sett men har du, som vi, inga rabarberrabatter att skövla så får du fria till någon god vän som har eller helt enkelt köpa hem ett gäng stänger
Fine, vädermässigt är inte våren här men råvarorna i matbutikerna hintar ändå om någon sorts vår. Allt från bär till rabarber finns det massor av vilket är en dröm för mig som hemmabagare
Söta minipajer fyllda med blåbär, ljuvliga att servera till fikat med glass eller vaniljsås. Om du vill slänga ihop dessa på alltid så kan du köpa en rulle färdig pajdeg, trycka ut små rundlar och fylla degen
Vaknar upp till snö. Igen. Seriöst. Är det 10. e maj eller 10. e april. Jag måste nog kolla kalendern igen. Här kommer receptet på en hårligt god och söt rabarberkaka som är enkel att göra
På tisdag är det fettisdagen och då är det ju tradition att äta semlor, men eftersom vi varken gillar vispad grädde eller tål mandelmassa så bakade jag dessa smaskiga vaniljkrämsfyllda bullar istället