Fisk

Fisk

Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Fortsätt med nästa lager fisk och så vidare. Tina strömmingen i kylskåpet under natten. Vänd strömmingsfileerna i mjöl, ägg och ströbröd
Fisk surprice

Fisk surprice

Salta och peppra fisken och skär den i bitar. Lägg fisken i formen. 400 g fiskfilé. 1 st fänkål 1 st purjolök 2 st stjälkar selleri 1 st vitlöksklyfta 2 msk olivolja 4 st tomater 1 dl vitt vin salt och peppar 1 tsk citrontimjan repad 400 g fiskfilé t ex kolja Lock
Inkokt makrill med dillsås

Inkokt makrill med dillsås

Skölj fiskfiléerna och dela dem i tre bitar. Låt fisken kallna i la-gen. Sjud fisken i lagen på svag värme, ca 3 minuter
Strömmingslåda

Strömmingslåda

Blanda persilja och purjolök och fördela fyllningen över fisken. Vik fisken tvärsöver och lägg i ugnsform
Kräftströmming

Kräftströmming

Rulla fisken med köttsidorna utåt och ställ tätt i ugnsform. Salta köttsidorna. Strö på dill och dillfrö
Kräftströmming i tomatsås

Kräftströmming i tomatsås

Värm ugnen till 150°. Rensa och skölj strömmingen och rulla filéerna med köttsidan ut till fasta rullar
Kräftströmming I

Kräftströmming I

Rulla ihop fisken med köttsidan uppåt. Klipp av strömmingens huvud från ryggsidan, men inte helt igenom utan fortsätt att klippa en smal strimma av buken mot stjärtfenan
Fiskpudding

Fiskpudding

Finhacka halva löken som kokats med fisken. Mosa fisken i en bunke, blanda ner den fint hackade löken, risgrynsgröt, ägg, salt,muskot aromat, peppar( jag tog vitpeppar)
Fiskgratäng

Fiskgratäng

800 g torskfilé eller annan fiskfilé 1 tsk salt 2 krm vitpeppar 3 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 msk fiskfond eller skaldjursfond ca 0. 800 g torskfilé eller annan fiskfilé 1 tsk salt 2 krm vitpeppar. 2 msk fiskfond eller skaldjursfond ca 0
Hemgjorda fiskpinnar

Hemgjorda fiskpinnar

Det här är ett väldigt enkelt sätt att göra fiskpinnar. Skär fisken på längden som ”pinnar”. Vänd fiskpinnarna i det flytande margarinet på båda sidor
Operakällarens strömming

Operakällarens strömming

Skölj de urtagna och ansade strömmingarna och låt dem rinna av ordentligt. Vispa samman ägget, grädden, salt och vitpeppar