Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Väldigt gott. Första gången jag testat göra lapskojs helt från grunden, gjorde på fläsklägg som kokat i tre timmar
DAGENS RECEPT 14-07-02. SKALDJURSSALLAD. En fin festsallad att sätta fram till trädgårdsfesten. Servera såsen bredvid så att var och en får ta efter egen smak
I torsdags blev det kycklingsallad med färskt bröd och då provade jag ett nytt recept som jag hittade i tidningen "Goda vanor", en ganska trist tidning faktiskt men detta recept blev jag nyfiken på
I fredags hade vi riktig sommarvärme, ääääntligen. Jag gjorde då en krämig kycklingsallad till middag. Riktigt gott med sallad i värmen och receptet på denna kommer från min vän Ida
Tillbaka i verkligheten igen med matlådor som ska förberedas. Efter semesterns lyxmat och restaurangmat känns det nästan lite skönt att gå "tillbaka till det normala"
2014-11-08 14. 28. 00Varm köttfärsmacka. Kategori. varma smörgåsar. 8 skivor formbröd400 g bland el fläskfärs2 gula lökar2 tomater1-2 påsar Blå band bearnaisesås ( beroende på hur mycket sås man vill ha)riven ostBred ett tunt lager smör på 8 skivor formbröd, jag hade surdegstoast, och lägg dom på en bakplåtspappersklädd plåt
Min pappa älskar mazariner. Detta misshandlade bakverk har fått dåligt rykte på grund av alla budgetvarianter av dålig kvalitet som florerar bland den typ av läskiga bakverk som verkar ha obegränsad hållbarhet
Blanda de 5 första ingredienserna i en skål. Vispa ihop äggen med mjölken i en annan skål. Smält smöret och tillsätt kanel, kardemumma och nejlika i smöret
Leverbiff. 15 april 2016 @ 09. 56. Detta är rejäl husmanskost. Jag äter inte levermat själv, men för att göra andra lyckliga så gör jag mat ibland som jag inte äter själv