Rensa och skölj bären, vi vill inte ha med små sniglar, blad och annat.
Koka bär samt vatten under lock i ca 15 minuter, på medelvärme. Rör om ibland och pressa bären mot kanten så att så mycket vätska som möjligt kommer ut.
Ös upp svartvinbärsgelén till drygt hälften på väl rengjorda burkar. Låt koka upp igen och koka sedan svartvinbärsgelén kraftigt i 10 minuter utan lock och omrörning
Ös upp svartvinbärsgelén till drygt hälften på väl rengjorda burkar. Låt koka upp igen och koka sedan svartvinbärsgelén kraftigt i 10 minuter utan lock och omrörning
En fin bit fransyska, potatis, gräddsås, pressgurka och svartvinbärsgelé. En mustig gräddsås, en hemmatillverkad pressgurka och lite svartvinbärsgelé på det och minnen från min barndom kommer rusandes mot mig i full fart
Servera med hasselbackspotatis, kokt mjölig potatis eller potatismos, morotsbitarna från spadet, svartvinbärsgelé och ev någon annan grönsak som passar till stek, t
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.