Såser

Såser

  • 10 Recept
Zabaglione eller sabayon

Zabaglione eller sabayon

Det här italienska lena äggskummet är en klassiker bland efterrätter. Det italienska namnet är Zabaglione och det franska namnet Sabayon eller Sabayonne – jag är inte helt säker vilket som används mest
Toum- Libanesisk vitlökskräm

Toum- Libanesisk vitlökskräm

Kungen av alla såser och dressingar som finns i det libanesiska köket, om du frågar mig. Toum. Den skiljer sig från aioli, mycket lenare, krämigare i konsistensen och den görs på äggvitor
Kryddsmör Café de Paris

Kryddsmör Café de Paris

Ingredienser Portioner. 6 1 vitlöksklyfta 200 g rumsvarmt smör 1/2 dl hackad persilja 1/2 msk torkad dragon 1 msk fransk senap 1 krm kajennpeppar 1 tsk worcestersås 1 msk tomatpuré 1 msk konjak 1/2 tsk salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Remouladsås

Remouladsås

En hemgjord remouladsås sätter piff på det mesta, som till exempel hemgjord fish & chips. Det här är min version på denna goda och användbara sås som även passar till både råa eller kokta grönsaker
Bearnaise sås

Bearnaise sås

Bearnaise sås är faktiskt nyttigt. Vi skall äta mer fett för att förbränna fett. Det finns nog inte många saker som är så gott som en hemlagad bearnaise sås
Sataysås

Sataysås

Idag experimenterade jag fram en sataysås som jag marinerade fläskytterfile i. Gott och något alla ni som gillar jordnötter borde testa
Beurre blanc - se & gör

Beurre blanc - se & gör

Skala och finhacka löken. Lägg i en kastrull med vinäger och vin. Låt sakta koka tills nästan all vätska kokat in