Peston ska inte bli helt slät. 11 kruka basilika. 1Lägg nötterna, 1 kruka basilika, 1 dl olivolja, 2 vitlöksklyftor, 70-80 gr parmesanost i en mixer. 1Smaka av med salt och svartpeppar
4 2 st vitlöksklyftor 2 krukor basilika 1/2 dl pinjenötter 1 dl olivolja ca 40 g finriven parmesanost 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Men denna gång tänkte jag att jag skulle ha basilikasmaken i själva chicken nuggetsen direkt, så jag blandade kycklingen medpesto först, innan paneringen, och det blev ju såååå gott
Mixa dem medbasilikablad, vitlök och olivolja. Rör ner parmesanen och smaka av med salt och peppar. Klassisk är den för att den innehåller pinjenötter, basilika, parmesan och olivolja
Så här gör jag min pesto, går förstås att dubbla satsen om man är många. Visst blir det gott medköpebasilika också men det är något visst med den man odlar själv, bladen är riktigt stora och smakrika
Då var det återigen dags att koka soppa till en sjukling. Denna gång är det vår äldsta dotter som är förkyld och har fått besvärliga virusblåsor i munnen, så kallade afteblåsor, vilket gör vansinnigt ont
4 4 port pasta 1 kruka basilika 65 g ruccola 1/2 dl pinjenötter 1 dl riven parmesanost 2 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1/2 dl rapsolja salt och peppar 8 soltorkade tomater 50 g getost Lägg till i inköpslistan
Jag köpte en burk Ekologisk Pesto Rosso, den fungerade fint som bas i köttfärssåsen. Med lite extra färsk Basilika blev såsen mycket smakrik och god även kall
Innan jag blev förkyld hann jag dock avnjuta en härlig alla hjärtans dag med mycket smarrig mat. Fryst cheesecake som jag dekorerade med hallon, hallonsås och hackad vit choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.