Fisk

Fisk

  • 11 Recept
Fiskgryta med asiatiska smaker (AIP)

Fiskgryta med asiatiska smaker (AIP)

2 st morot, skurna i tunna stavar 1 st broccolihuvud, skuren i buketter 1 st zucchini, skuren i halvmånar 1 st purjolök, grovt skuren 1 st vitlöksklyfta, fint hackad 400 gram vit fisk, skuren i kuber 400-500 ml kokosmjölk 2-3 tsk ingefära, malen 2 tsk gurkmeja 1 tsk citrongräs, stött 3 msk coconut aminos* 1 st citron, saften efter smak salt
Rödtunga med vitvinsås

Rödtunga med vitvinsås

fiskskrov 2 dl vatten 1 tsk salt 1 lagerblad 6 vitpepparkorn 1 gul lök (liten) 1 krm timjan. 3 rödtungor, filéade salt
Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

4 1 mörkt lantbröd (gärna bake off) 1 bakpotatis 3 morötter 1 rödlök 1 msk olja 1/2 g saffran 500 g passerade tomater 5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond) peppar 150 g salladsärtor 600 g torsk- och laxtärningar Lägg till i inköpslistan
Havets Wallenbergare med romsås

Havets Wallenbergare med romsås

Skär fisken i bitar och lägg i matberedaren med kniven monterad. Salta och peppra, och kör tills fisken är finfördelad
Parmesangratinerad torskrygg med pressad potatis

Parmesangratinerad torskrygg med pressad potatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Torsk 600 gram torskrygg 1 krm salt 1 krm svartpeppar 75 gram grana padano 1 dl crème fraiche 0,5 dl mjölk 1 klyfta(or) vitlök 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 700 gram potatis(ar) 150 gram sugarsnaps 0,5 st purjolök(ar) 1 msk Mat & Bak smör 1 krm salt 1 krm svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

fiskrätter. Detta en klassiker. Uppkallad efter Napolions älskarinna. Sjötunga Walewska har alltid. betraktats som den förnämsta festrätten när det gäller
Torsk i hemmagjord café de parissås

Torsk i hemmagjord café de parissås

Någon middag vet jag inte om vi hinner med hemma idag med tanke påm familjekvällen, men eftersom det trots allt är just tisdag så passar det ju sig annars med en smarrig fiskrätt
Kummel med champinjoner sockerärtor och vitvinssås

Kummel med champinjoner sockerärtor och vitvinssås

Tillsätt fiskbuljongen och vitt vin. fisk. Fisken 2 kummelfileér eller annan vit fisk ¨ 2 msk smör salt,peppar Dela fisken i portionsbitar. Stek fisken i rejält med smör i en väl upphettad stekpanna, 2-3 minuter på varje sida. Såsen 1 schalottenlök 1 msk smör 1 msk fiskfond 1 dl torrt vitt vin 1,5 dl grädde Skala och finhacka löken. 1 msk fiskfond
Queneller med hummersås

Queneller med hummersås

Skölj fiskfiléerna. Häll av vattnet och håll fiskquenellerna varma. 500 g fiskfilé. Mixa dem i matberedaren