2 st morot, skurna i tunna stavar 1 st broccolihuvud, skuren i buketter 1 st zucchini, skuren i halvmånar 1 st purjolök, grovt skuren 1 st vitlöksklyfta, fint hackad 400 gram vit fisk, skuren i kuber 400-500 ml kokosmjölk 2-3 tsk ingefära, malen 2 tsk gurkmeja 1 tsk citrongräs, stött 3 msk coconut aminos* 1 st citron, saften efter smak salt
4 1 mörkt lantbröd (gärna bake off) 1 bakpotatis 3 morötter 1 rödlök 1 msk olja 1/2 g saffran 500 g passerade tomater 5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond) peppar 150 g salladsärtor 600 g torsk- och laxtärningar Lägg till i inköpslistan
fiskrätter. Detta en klassiker. Uppkallad efter Napolions älskarinna. Sjötunga Walewska har alltid. betraktats som den förnämsta festrätten när det gäller
Någon middag vet jag inte om vi hinner med hemma idag med tanke påm familjekvällen, men eftersom det trots allt är just tisdag så passar det ju sig annars med en smarrig fiskrätt
Tillsätt fiskbuljongen och vitt vin. fisk. Fisken 2 kummelfileér eller annan vit fisk ¨ 2 msk smör salt,peppar Dela fisken i portionsbitar. Stek fisken i rejält med smör i en väl upphettad stekpanna, 2-3 minuter på varje sida. Såsen 1 schalottenlök 1 msk smör 1 msk fiskfond 1 dl torrt vitt vin 1,5 dl grädde Skala och finhacka löken. 1 msk fiskfond