1200-300 g räkor 125 g vitlöksost 2 dl ost 2 ägg 1 burk crème fraiche, 2 dl 1-2 msk dill Pajdeg 2 3/4 dl vetemjöl 1 krm salt 90g smör ½ dl vattenKör i hop degen i matberedaren. Grädda 25 min i 175grader Garnera med räkor och lite dill
Idag blev det en ost och skink paj med broccoli och smulad feta ost. Och där tittade skinkan fram. Smula i de kalla smöret och arbeta upp en deg, nyp ihop med fingertopparna
Här hemma är det, som märkts, klent med inspirationen att få fast maten på bild och skriva om den. Dock lagas det mat nästan varje dag men det är varianter på samma, samma hela tiden som det redan finns recept på sedan tidigare
Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken. Rör i hop grädde, majonnäs och chilisås. 6 port 6 port ris ½ kg kassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1
Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning med morötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
Blanda sedan all cf, riv i vitlöken och krydda såsen, smaka av och krydda mer vid behov. Sedan varva du potatis, kassler i en ungsform och när det är klart så häller du över såsen, skulle det behövas mer sås så tillsätt vispgrädde, men endast vid behov, annars risk att den blir för rinnig
Här och nu ska det givetvis också bli mat. Vad det blir för mat vet jag inte, men det har utlovats efterrätt i form av glasstårta i alla fall, vilket ju alltid är gott
Förra året och året innan var dessa kakor otroligt populära bland er läsare. Många av er la upp bilder på instagram och mailade mig bilder av era egna ”slice n’ bake” kakor