Bröd

  • 11 Recept

Pizzadeg

Häll vattnet i en bunke. Häll i lite av mjölet i taget och rör om tills det blir en smet. Tillsätt jästen, blanda runt
Leilas pizzadeg

Leilas pizzadeg

Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg
Kalljäst formbröd

Kalljäst formbröd

Nybakat bröd. På morgonen är det bara att ta fram brödformen och låta den stå framme i rumstemperatur, medan ugnen blir varm
Kalljäst rågbröd

Kalljäst rågbröd

Pensla med vatten när brödet tas ut, täck med bakduk medan brödet svalnar. Lägg degen i bakplåtsklädd brödform och jäs i ca 30 min
Hamburgerbröd

Hamburgerbröd

Att baka egna hamburgerbröd är inte alls svårt och köket fylls med en underbar doft av hembakat. Den fina färgen får bröden från gurkmeja
Havrebröd

Havrebröd

Vid det här laget vet ni ju att helgbrödet är nästintill heligt i det här huset så om ni vill ha gott lördagsbröd tycker jag att ni ska slänga ihop fördegen nu och ställa i kylen
Snabbt naanbröd

Snabbt naanbröd

Brödet kräver ingen jäsning och degen är lättarbetad. Brödet reser sig som naanbröd ska göra, dock kan man aldrig jämföra en deg med bakpulver med en som har jäst
Nattjästa rågsiktsfrallor

Nattjästa rågsiktsfrallor

Om man vill ha nybakat bröd på morgonen är det ett kanontips att låta degen jäsa i kylskåp under natten
Saftigt franskt lantbröd med rågsikt

Saftigt franskt lantbröd med rågsikt

Franskt lantbröd med rågsikt är ett mustigt och lättgillat lantbröd bakat på finmalt mjöl. Saftigheten kommer från fördegen (surdegen) som får jäsa över natten innan brödet bakas