Juliga knäckebröd med kummin och sesamfrön
madde789
madde789

Juliga knäckebröd med kummin och sesamfrön

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • • 5 dl vatten 37°C
  • • 12,5 g jäst
  • • 1 msk honung
  • • 0,5 msk havssalt
  • • 1 msk kummin (malen, jag malde hel i mortel)
  • • 0,5 dl sesamfrön
  • • 300 g rågsikt
  • • 300 g grahamsmjöl
  • • Minst 2 dl grahamsmjöl till bakningen

Beskrivning

    ♡ Blanda vatten och jäst. Tillsätt honung och salt.
    ♡ Tillsätt övriga ingredienser (kummin, sesamfrön och mjöl)
    ♡ Arbeta ihop till en deg (mer mjöl kan vara nödvändigt att tillsätta).
    ♡ Låt jäsa under plastfolie i 1 h.
    ♡ Sätt ugnen på 250° och lägg in en tom plåt, eventuellt en baksten.
    ♡ Dela degen i 2 delar. Dela varje del i 8 bitar.
    ♡ Kavla ut på väl mjölat bakbord till tunna, runda kakor.
    ♡ Kavla kakorna med kruskavel och ta ut hål i mitten (jag brukar använda ett snapsglas).
    ♡ Lägg på bakplåtspapper (jag gräddar oftast 1 bröd i taget, då det är vad som brukar få plats)
    ♡ Lägg bakplåtspappret med brödet på den heta plåten/stenen.
    ♡ Grädda i ca 6 minuter. De ska få lätt färg.
    ♡ Låt svalna på galler

    Klart! Kan garantera att hembakat knäckebröd imponerar på gästerna! Särskilt när det är så gott.

    Bilden har jag förresten tagit själv.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.