♡ Blanda vatten och jäst. Tillsätt honung och salt.
♡ Tillsätt övriga ingredienser (kummin, sesamfrön och mjöl)
♡ Arbeta ihop till en deg (mer mjöl kan vara nödvändigt att tillsätta).
♡ Låt jäsa under plastfolie i 1 h.
♡ Sätt ugnen på 250° och lägg in en tom plåt, eventuellt en baksten.
♡ Dela degen i 2 delar. Dela varje del i 8 bitar.
♡ Kavla ut på väl mjölat bakbord till tunna, runda kakor.
♡ Kavla kakorna med kruskavel och ta ut hål i mitten (jag brukar använda ett snapsglas).
♡ Lägg på bakplåtspapper (jag gräddar oftast 1 bröd i taget, då det är vad som brukar få plats)
♡ Lägg bakplåtspappret med brödet på den heta plåten/stenen.
♡ Grädda i ca 6 minuter. De ska få lätt färg.
♡ Låt svalna på galler
Klart! Kan garantera att hembakat knäckebröd imponerar på gästerna! Särskilt när det är så gott.
Blanda gryn, vetemjöl och rågsikt i en bunke. Häll degspadet i assistenten ( om man har en sådan) och häll i mjölblandningen, lite i sänder och se till att degen blir fast och bakbar
Forma dessa till bollar som du sen kavlar ut i sesamfrönmed hjälp av en nypa vetemjöl också. Har du en kruskavel är det snyggt att avsluta med en sådan
Lägg kakorna på smorda eller bakplåts- pappersklädda plåtar och nagga dem med en gaffel. Viktigt att vätskan inte är varmare än kroppstempererat när man blandar med jästen (annars jäser inte brödet)
Vårt egna glutenfria och laktosfria knäckebröd. Låt knäckebröden svalna i ugnen. Bred ut smeten med en slickepott så att den sprids jämt och täcker hela bakplåtspappret
juliga dadelbollar med morot, ingefära och kanel (veganska). Blanda ned i bunken tillsammans med lite färsk riven ingefära (chilla lite så det inte blir för starkt, du ser hur mycket jag använde på zestjärnet på inläggets första bild) och ett par msk kanel
Plasta in eller rulla in i folie, och lägg i frysen med skarven nedåt. Jag vill i alla fall dela med mig av receptet till er eftersom jag tyckte det blev så bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.